(Ne, NEBUDE to o čokoládě :)

Bylo nebylo, vracejíc se domů z výletu a nákupu, zapadla jsem jednou do drogérie. S velkým úsilím jsem našla oddělení vlasové kosmetiky a po sto letech náročného rozhodování si vybrala jeden ze šampónů. Měla jsem batoh plný jídla, těžký jak Sofiina volba, a že se mi nechtělo ho sundávat, zastrčila si ho mezi batoh a záda. Jak mě tlačil, šla jsem krásně narovnaná a pochvalovala si, jak jsem to dobře vymyslela. Občas mi začal sklouzávat, toš jsem ho jen pošoupla trošku výš a špacírovala si to domů.

Najednou ale: Co to cítím? Je mi trochu zima na jednu nohu… Ohlídnu se dozadu a zjišťuji, že se mi šampon otevřel (kdo to netušil, má mínus bod:). Škody? Bílá nohavice, bílá záda batohu, bílá bunda… První co mě napadá: Jaj, no to bude flek, jak to jen dostanu dolů…? Odepsat takhle novou bundu… Druhá myšlenka: A ke všemu vypadám, jako bych se… značně urychlila mou cestu domů :)

Po chvíli cesty a usilovného přemýšlení nad způsoby odstraňování fleků mi došlo, že to je přece JEN ŠAMPON. Ty se dělají tak, aby šly umýt! (koho to napadlo dřív, plus bod:) Prostě vše jen hodím do pračky s ostatním prádlem a ani nemusím přidávat prášek, super! –  No jo, ale prala jsem nedávno, to potrvá, než zase nasbírám dost věcí, abych naplnila celou pračku… – Ale co, v nejhorším ji vymáchám v umyvadle, už jsem prala ledasjak…

Domů jsem dorazila po celém dni uchozená, zaprášená a zapatlaná (chtěla jsem napsat i „nevoňavá“, ale to bylo před tím, než mi došlo, že jsem voněla šamponem, a to docela dost:D)… hotová tak akorát do sprchy. A v tom to přišlo. Tahle bunda má docela velký vodní sloupec (nechtějte vědět, co to je, sama nerozumím… Co vím, je jen to, že čím větší, tím lepší – taková bunda déle nepromokne), co to znamená v praxi? Jak dlouho asi můžu být v dešti, než promoknu na kost? – Fuj oblečení do prádelní tašky, bundu na sebe, ručník, hygienu… a hurá do sprchy!

Jak to dopadlo? Testem (ne)promokavosti moje bundička prošla, úplně mě překvapilo, že vydržela tolik… Má jen málo slabých míst (přichycení kapuce a některé ze švů), takže pokud mi dovnitř nenateče kolem krku, měla bych být v suchu:)

I když jsem však pod sprchou strávila hodnou chvíli, stejně se mi nepodařilo vymýt všechen šampon… Ale komu to vadí? Až zaprší, začne se kolem mě šířit příjemná vůně a na zemi za mnou budou zůstávat šamponové bublinky… :)